- en del af NTI

arkitec på BIM-platformen Revit

Arkitektfirmaet arkitec satser på Autodesk Revit
Det 12 mand store arkitektfirma arkitec i Herning har netop indgået en aftale med CAD-forhandleren CADXpert i Horsens om i første omgang seks licenser af BIM-platformen (Bygnings Informations Model) Autodesk Revit. Dermed flyttes hele tegnestuen med ét slag over på den platform, der allerede er katalysator for den udvikling mod 3D, der præger store dele af bygge- og anlægsbranchen.

Ifølge indehaver af CADXpert Mogens Braae er arkitec et godt eksempel på, hvordan det aktuelle fald i aktivitetsniveauet udnyttes til at komme i front på CAD-området:

 - Ingen er i dag i tvivl om, at kravene til f.eks. dokumentation af energiforbrug, CO2-neutralitet og i det hele taget digital projekthåndtering vil fortsætte med at vokse, og derfor vælger mange at bruge ”pausen” som forberedelse til opsvinget og fornyet travlhed i branchen, forklarer Mogens Braae. Han tilføjer, at CADXperts konsulenter kan konstatere en stigende begejstring for Revit i takt med, at virksomhederne gør sig konkrete erfaringer, og at den udvikling er med til at fastholde interessen for Revit.

Ole Damgaard, Aksel Fyhn og Lars Sternberg er klar til Autodesk Revit.
arkitec har som moderne arkitektvirksomhed fokus på, hvordan forretningsgrundlag, konkurrenceposition og ikke mindst ressourceudnyttelse kan styrkes med en effektiv anvendelse af CAD og it. Ifølge arkitekt og partner i arkitec Lars Sternberg har de vigtigste parametre i udvælgelsen af Revit været udsigten til øget effektivitet og mere kreativ frihed samt efterspørgsel fra kunder og samarbejdspartnere.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel efter den 3D-funktionalitet, som findes i Revit. Mange kunder efterspørger fotorealistiske præsentationer tidligt i forløbet, og her er Revit langt foran de applikationer, der typisk anvendes i dag. Desuden anerkender vi, at skitsering og projektering i 3D er en effektiv metode til at reducere dyre fejl og mangler i byggeriet.

Efterhånden som flere faggrupper begynder at arbejde med 3D, kan vi udveksle flere filer digitalt, og alt tyder på, at det er afgørende for at opnå en effektivisering af processerne i byggebranchen, lyder det fra Lars Sternberg.

- Det er vores opfattelse og målsætning, at CAD ud over at fremme effektiviteten og reducere antallet af fejl også skal inspirere og skabe rammer for større kreativ frihed til arkitekten. Også på det punkt har vi store forventninger til Revit, der giver de skitserende arkitekter langt bedre mulighed for at træffe afgørende beslutninger tidligt i projekteringsarbejdet, siger Lars Sternberg.

arkitec regner med at være i drift på den nye Revit-platform til september

Vil du vide mere?

Kontakt CADXpert a/s for yderligere oplysninger.

Kontaktinformation

Del med andre
 
Glemt Password?
Kommende kurser