- bygger på viden

Fremtidens dialog sikret med Autodesk Revit Architecture

Arkitekterne Bjørk og Maigaard ApS

Virtuelle 3D-præsentationer for bygherre og kunde giver helt nye muligheder for rådgivning tidligt i byggefasen. Det oplever Arkitekterne Bjørk og Maigaard ApS som, i et tæt samarbejde med Autodesk leverandøren CADXpert a/s i Horsens, har implementeret Autodesk Revit Architecture på tegnestuen. Bjørk og Maigaard er en visionær arkitektvirksomhed, der satser på kvalitet, kreativitet og fornyelse i deres projekter. Firmaet har gennem 16 år tegnet for en lang række institutioner og virksomheder, bl.a. KMD, Novo Nordisk og Aalborg Handelsskole og har gennemført projekter i både Polen, Tyskland, Tjekkiet, USA og Rusland. .

Med 3D gør du din rådgivning endnu bedre

Ifølge Harry Overgaard, IT og CAD ansvarlig hos Arkitekterne Bjørk & Maigaard, er der i fremtiden, hvor de digitale krav til bl.a. udbudsmateriale bliver skærpede, ingen vej udenom 3D og Revit. Firmaet bruger i dag Revit til fx volumenstudier, solstudier og analyser. Programmet giver helt nye muligheder i rådgivningen af kunden. ’Vi kan i præsentationen bevæge os rundt om hjørner på bygningen, se det fra alle vinkler på skærmen, og diskutere muligheder. Det er kort sagt et rigtig godt ”dialogmateriale”, ’ siger Harry Overgaard.

Undgå dyre fejl

’Hvor vi før brugte AutoCAD, kan vi med Revit i dag bekræfte, at skitserne kommer til at passe med virkeligheden ved hjælp af Revit’s kollisions værktøj, der advarer hvis elementer, fx trapper, kolliderer med det øvrige, ‘ forklarer Lars Bjørk, der er indehaver og arkitekt på tegnestuen. På den måde undgår vi nu fejl, der kunne koste dyrt, hvis de blev opdaget sent i byggefasen.

Implementeringen af Revit Architecture – en fælles proces

Ifølge ejer Lars Bjørk skal man overveje, hvordan man motiverer medarbejdere og kolleger, og hvordan man får skabt et fælles ejerskab om ”projektet Revit”. ’Alle skal være indforstået med overgangen til Revit. Det gælder de projekterende, arkitekterne, bogholderiet etc. Det har vi opnået ved et fællesseminar, hvor CADXpert a/s var inviteret sammen med eksterne brugere og virksomhedsejere , der hver kom med belysende indlæg. Efter seminaret blev Revit diskuteret internt. Da alle var enige, gik vi i gang med processen’, forklarer Lars Bjørk.

Firmakurser et must

Siden blev et kursusforløb udarbejdet hos arkitektfirmaet under ledelse af CADXpert a/s. For Lars Bjørk er det afgørende, at de med CADXpert a/s har fået en dedikeret samarbejdspartner, som forstår at supportere brugerne netop når behovet opstår. Harry Overgaard konkluderer; ’Revit er med sine mange fordele det rette valg for fremtiden, og vi har i øvrigt stor tiltro til at samarbejdet mellem os som arkitekter, og vore samarbejdspartnere på ingeniørsiden, bliver styrket med en fælles indfaldsvinkel som Revit’.

Kontakt

Kontakt os for yderligere oplysninger om vores andre ydelser.

Kontaktinformation

Del med andre