- bygger på viden

Pressemeddelser

Dansk CAD-forhandler sætter nordeuropæisk standard

CADXpert i Horsens løb med prisen, da den amerikanske softwaregigant Autodesk for nylig kårede den mest fremsynede Autodesk-forhandler i Nordeuropa. Prisen blev overrakt på en konference i Birmingham med overskriften ”Change the game”, og den disciplin er CADXpert nu officielt nordeuropæisk mester i.
HORSENS, d. 3. juni 2008, - Efter kun to år på markedet for 3D CAD-løsninger til byggebranchen har CADXpert netop indtaget førstepladsen som den nordeuropæiske Autodesk-forhandler, der bedst formår at nytænke forhandlerens rolle. CADXpert var eneste danske forhandler i finalefeltet, der ud over CADXpert bestod af forhandlere fra en række andre europæiske lande, som ligeledes havde kvalificeret sig til udmærkelsen.

Autodesks strategiske mantra “Change the game” indebærer, at såvel Autodesk som Autodesks forhandlere skal agere proaktivt i markedet og nytænke håndteringen af virksomhedens produkter og kunder. Den disciplin excellerer CADXpert i, og virksomheden har da også siden etableringen i 2006 arbejdet på at imødekomme tendensen til, at IT- og CAD-strategierne smelter sammen. Det er ifølge stifter og indehaver af CADXpert Mogens Braae en væsentlig del af årsagen til, at CADXpert på så kort tid har formået at blive en del af den europæiske superliga for Autodesk-forhandlere og nu fremhæves som et eksempel til efterfølgelse:

“CAD-forhandlernes rolle ændrer sig i takt med, at IT og CAD smelter sammen og bliver en stadigt mere integreret og afgørende del af de processer, der indgår i et byggeprojekt. Herhjemme er den udvikling de seneste år ikke mindst blevet fremskyndet af Det Digitale Byggeri, og det stiller krav til forhandlerne om i højere grad at agere strategiske sparringspartnere og rådgivere i tæt samarbejde med kunden – snarere end blot at være traditionelle box movers”, siger Mogens Braae og fortsætter:

“Sideløbende med den strategiske overbygning arbejder vi meget projektorienteret, og vi bruger typisk de aktuelle projekter hos kunden som pilotprojekter, når vi introducerer og implementerer en ny løsning. CAD-programmerne bliver mere og mere omfattende, og derfor er det vigtigt, at vores rådgivning og kursusmateriale målrettes det problemfelt, der er aktuelt for den enkelte kunde”, siger Mogens Braae.

Changing the game-mantraet i Autodesk er motiveret af globale udviklingstendenser som fx globaliseringen, manglen på kvalificeret arbejdskraft og det øgede fokus på intelligent tegningsmateriale. I byggebranchen betyder det bl.a., at færre arkitekter skal løse mere krævende opgaver, og det afføder et behov for at effektivisere og optimere processerne i byggebranchen. Det vurderer PR Manager for Autodesk i Nordeuropa Mikael Löwenhielm:

“Den globale efterspørgsel efter 3D CAD-software i byggebranchen er stærkt stigende, og det er vigtigt, at vi altid holder et skarpt fokus på den udvikling, der gør sig gældende hos vores kunder og i branchen generelt. I den forbindelse er CADXpert et eksempel til efterfølgelse, fordi de meget bevidst og proaktivt forholder sig til deres rolle som forhandler i relation til de specifikke kunder og den branche, de opererer inden for”, siger Mikael Löwenhielm. Siden etableringen er CADXpert vokset til i dag at være Danmarks næststørste forhandler af Autodesk-software til byggebranchen.

CADXpert a/s er stiftet af Mogens Braae og Niels Stoffer.
Del med andre